پاسخ به سوالات و مشکلات کامپیوتری

پاسخ به سوالات و مشکلات کامپیوتری

در این صفحه به سوالات کامپیوتری شما کاربران در حد تخصص و دانش پاسخ داده می‌شود، ولی حتما قبل از پرسیدن سوال نکات زیر را حتما رعایت نمایید چون به دلیل بالا بودن تعداد سوالات و وقت کم سوالاتی که این موارد و سوالات مشابه زیر را پرسیده باشند، بدون جواب می‌ماند:

.

سوالات و مشکلات رایج کامپیوتری

۱- سیستم من بالا نمی‌آید و یا بعد از روشن شدن ریستارت می‌شود و یا خطای Boot می‌دهد و ریکاوری می‌خواهد.

برای رفع این موارد شما باید اول دلیل اصلی مشکل خودتان را پیدا کنید و از نرم‌افزار شروع کنید. اگر سیستم شما در حد بالا آمدن به مرحله‌ی تنظیمات BIOS می‌رسد با این روش آن را Diagnostic یا مشکل یابی نمایید. اکثرا فایل بوت از روی هارد شما پاک شده که باید دیسک ویندوز را در سیستم گذاشته و به مرحله‌ی Repair آن بروید تا مشکلات بوت را خودکار حل نماید. کار بعدی برای تست خرابی سخت‌افزار جدا کردن هارد، رم و سخت‌افزارهای دیگر از سیستم و تست روشن شدن آن هست که اگر مثلا با در آوردن رم سیستم بدون مشکل روشن شد و بالا آمد یعنی رم یا محل قرار دادن آن خراب هست. همچنین صداها و بوق‌های بالا آمدن سیستم در مشکل یابی آن بسیار کمک می‌کنند که در این لینک می‌توانید معنی این صداها را مشاهده نمایید. سایر مشکلات شما در این مورد با رفع نشدن با این روش‌ها سخت‌افزاری هست و باید کیس یا لپ‌تاپ به تعمیر یا گارانتی آن برده شود.

.

۲- از کجا بفهمم هک شده‌ام؟ تلگرام من آیا هک شده؟ برای مقابله با هک در اینستاگرام چه باید کرد؟

خیلی از سوالات این روز کاربران از بنده این سه سوال هست و جواب آنها را در این لینک داده‌ام. اول آن را مطالعه نمایید و در صورت داشتن سوال بیشتر در همان مطلب بپرسید و لازم نیست به ایمیل و تلگرام بنده بابت آن پیغام دهید.

.

۳- آیا این سخت‌افزار بازی من رو می‌کشه و سخت‌افزار من توان اجرای این بازی را دارد؟

کافیست شما به سایت Can I Run It رفته و در وسط صفحه بازی را انتخاب کرده و سپس سیستم خودتان را هم در زیر آن شرح دهید تا حداقل سیستم مورد نیاز برای آن بازی را استخراج کرده و با سیستم شما مقایسه می‌کند و به شما اعلام می‌کند که شما می‌توانید یا نه؟ البته خیلی از اوقات با کم کردن کیفیت بازی تا حدی می‌توان در سیستم ضعیف نیز اجرا کرد. (برای اطلاعات بیشتر در مورد بهبود نرم‌افزاری این مطلب خوانده شود)

.

۴- مانیتور تصویری ندارد و سیاه هست ولی کیس روشن هست، مشکل کجاست؟

این سوال نیز بارها پرسیده شده و دلیل این مشکل چند حالت بیشتر نیست! باید اول از منبع مشکل بررسی کنید. یعنی پشت کیس خودتان را ببینید، اگر سیم VGA هست و به کارت گرافیک وصل هست، آن را موقتا به خروجی مادربورد وصل کنید و اگر مانیتور شما قابلیت اتصال با HDMI را دارد با این کابل کیس را به مانیتور وصل کرده و تست کنید، اگر باز هم خروجی نداشتید و حتی لوگوی مادربورد را هم نشان نمی‌دهد یعنی مشکل سخت‌افزاری هست و ربطی به تنظیمات BIOS و کارت گرافیک ندارد. در صورت امکان با یک مانیتور و سیم دیگر نیز می‌توانید سالم بودن کیس را مطمئن شوید.

.

۵- فایل فشرده از اینترنت دانلود کردم و موقع باز کردن خطا می‌دهد، چطور این مشکل را رفع کنم؟

فایل‌هایی که از اینترنت دانلود می‌شوند ممکن است ناقص دانلود شود! برای مطمئن شدن شما می‌توانید CRC فایل و حجم را با سایت مقایسه کنید و در صورت امکان باید فایل دوباره دانلود بشود و اگر باز هم خطا داشت یا فایل از منبع خراب هست و باید به ادمین سایت اطلاع دهید یا اینکه سمت سیستم شما هست و باید خطا را دقیق مطالعه کرده و بدانید خطا از چه موردی هست. اگر فایل خراب باشد. در کل تمامی خطاهای مشاهده شده در فایل فشرده در این مطلب آورده شده می‌توانید مطالعه کنید.

.

۶- این سخت‌افزار با مادربوید و پاور سیستم من می‌خواند؟ یا سوالات دیگر در مورد ارتقا سیستم

ببینید دوستان عزیز، من فروشنده و اسمبلر سیستم نیستم که تجربه‌ی این کارها را داشته باشم یا کار روزمره‌ی من این باشد! من برنامه‌نویس و طراح نرم‌افزار سیستم هستم! در مورد سخت‌افزار هم اطلاعاتی دارم که قابل توصیه به دیگران شاید نیست و ممکن هست درست نباشد! خود فروشنده سیستم سخت‌افزاری هم شما اگر کیس ببرید و بخواهید یک قطعه از آن را به روز و ارتقا دهید به شما می‌گوید که تست می‌کنم و در صورت عدم وجود خطا به شما آن را می‌فروشم! یعنی ممکن هست پاور سیستم کمی ضعیف باشد یا مشکلات دیگر! پس این سوالات را از فروشنده لطفا بپرسید، من تخصص سخت‌افزار و اسمبل کردن را ندارم!

.

۷- پس از روشن کردن سیستم هیچ تصویری در مانیتور نیست یا هشدار No signal می‌دهد

اگر اول روشن شدن نوشته‌هایی در مانیتور نمایش داده می‌شود و سپس تصویر سیاه هست از کارت گرافیک هست و باید با Safe mode وارد سیستم شد و بررسی کرد که کارت گرافیک سالم هست یا درایور آن را Uninstall یا دوباره نصب کرد. در صورت درست نشدن باید به تعمیرکار مراجعه شود. در صورت وجود هشدار No Signal‌ از همان اول در مانیتور یعنی مانیتور نمی‌تواند هیچ سیگنال برای نمایش نشان دهد. یعنی یا کابل خراب هست، یا خروجی از کیس به مانیتور مشکل پیدا کرده، یا کارت گرافیک سوخته، یا مانیتور مشکل دار هست و ورودی آن خراب شده. در مانیتورهای جدید شما می‌توانید چندید Source برای یک مانیتور مانند HDMI یا VGA انتخاب کنید که در صورت انتخاب اشتباه هم این خطای No Signal را نمایش می‌دهد که با زدن دکمه‌ی آن یا تنظیم دوباره دست می‌شود.

.

۸- پس از وصل شدن به WiFi اینترنت نیست و صفحه‌ای باز نمی‌شود و یا سایر مشکلات اینترنتی

از ویندوز ۷ به بعد شما می‌توانید در صورت وجود خطا در اتصال به شبکه‌ی اینترنتی و Wireless‌ به صورت بسیار ساده بر روی علامت شبکه یا WiFi راست کلیک کرده و گزینه‌ی Troubleshoot problem را انتخاب نمایید. این ابزار خود ویندوز خطای مربوطه را پیدا کرده و خودش رفع می‌نماید و لازم نیست شما ساعت‌ها وقت برای آن بگذارید. یا در صورتی که نتوانست به شما راه‌کار می‌دهد که بسیار ساده هست. اگر ویندوز شما انگلیسی هست و توانایی خواندن انگلیسی را ندارید، از مترجم گوگل می‌توانید استفاده نمایید: translate.google.com

.

پاسخ به سوالات و مشکلات کامپیوتری

در صورتی که سوال شما در موارد بالا نیست پس موارد زیر را خوانده و سپس سوال خود را ارسال نمایید:

  • سوالات در مورد قیمت سخت‌افزار و خرابی آن نپرسید، چون من فروشنده‌ی قطعات کامپیوتری نیستم و در مورد خرابی سخت‌افزار هم این سوالات نیازمند بررسی دقیق و فیزیکی با ابزار مورد نیاز خود از نزدیک هستند و من تنها جوابی که می‌توانم بدهم مراجعه به تعمیرکار هست.
  • در مورد رفع فیلترینگ و راه‌های دسترسی به سایت‌های فیلتر شده و در کل عبور از فیلترینگ سوالی نپرسید.
  • همان‌طور که مطلع هستید به Laptop به فارسی لپ‌تاپ گفته می‌شود، هر دو «پ» دارد! به اشتباه لب تاب گفتن کار خوبی نیست! حتی برای راحتی بیان و عربی بودن کیبورد و …!
  • در مورد هک و نفوذ به اطلاعات مردم سوال نپرسید. و اینکه آیا شما هک شده‌اید یا نه اینجا توضیح داده شده و در این مورد هم سوال نپرسید.
  • عنوان مشکل یا سوال شما «سلام» نیست! چکیده‌ای از سوال و مشکل شماست! مثلا لازم نیست در روش تلگرام اول سلام و احوال پرسی بفرستید و ساعت‌ها منتظر جواب من باشید، در یک PM کل متن و در صورت ممکن تصاویر لازم را بفرستید.
  • فینگلیش خواندن وقت می‌خواهد که بنده ندارم، حتما و حتما فارسی بنویسید.
  • مشخصات سیستم، اعم از ویندوز و سخت‌افزار فراموش نگردد، تصویر از محیط مشکل و سوال به رسیدن به جواب کمک می‌کند. یک متن که من خطا می‌گیرم و یک چیز آمد و فلان چیزی که نمی‌دانم زدم به رفع مشکل شما کمک نمی‌کند! دقیق و با سند توضیح دهید.
  • به دوستانی که ایمیل را به صورت qwewqerdfaksdjf وارد کنند هم جوابی داده نمی‌شود! ایمیل درست نشان دهنده ارزش قائل بودن به سوال خودتان هست و وقتی که ارزشی قائل نیستید من هم جوابی به شما که ایمیل الکی بدهید، نمی‌دهم.
  • به سوالاتی که بالا جواب کامل داده شده در جواب شما فقط شماره‌ی مشکلات رایج را می‌دهم. پس مشکلات رایج را اول دقیق مطالعه کنید. ۹۹٪ مشکلات پرسیده شده را در بالا بنده جواب داده‌ام.
  • و مورد آخر، پاسخ به سوالات و مشکلات کامپیوتری خودتان را در گوگل و ترجیحاً به انگلیسی جستجو کنید، جواب همه سوالات شما در گوگل قبلا حل شده و سریعتر از اینجا به پاسخ خود می‌رسید.

.

با قبول شرایط فوق می‌توانید از طریق روش‌های زیر سوال خود را بپرسید:

.

پرسش در دیدگاه‌های این صفحه:

به منظور پاسخ به سوالات و مشکلات کامپیوتری از بخش دیدگاه‌های انتهای همین صفحه نیز می‌توانید سوال خودتان را بپرسید. برای اینکار بر روی جای خالی و «به بحث بپیوندید…» کلیک کرده و متن خود را با در نظر گرفتن قوانین بالای متن نوشته  و کد کپچا را وارد کرده و بر روی «درج دیدگاه» کلیک نمایید. همچنین در صورتی که می‌خواهید در صورت پاسخ به دیدگاه شما ایمیلی برای شما ارسال گردد بر روی دکمه «اطلاع از پاسخ‌های جدید به دیدگاه شما (خاموش)» در کنار «درج دیدگاه» کلیک کرده (تصویر زنگ) و حالت آن را روشن نمایید.

پرسش در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، بله و تویتر (X):

در صورتی که مایل هستید می‌توانید برای پرسش سوال خود در تلگرام به آی‌دی @mehrdad32 و در بله به @mehrdad32_ir پیام ارسال نمایید تا هر موقع که بنده آن را مشاهده کردم به شما پاسخ بدهم.

همچنین در شبکه‌ی اجتماعی Twitter نیز می‌توانید در کنار پرسش یا سوال کوتاه خود آی‌دی بنده (@Mehrdad32_ir) را منشن کنید تا بنده به شما پاسخ بدهم.

در برخی از این روش‌ها نیاز است که شما ابزار دسترسی به آن شبکه‌ی اجتماعی را نیز داشته باشید.

روش ایمیلی:

در این روش شما به یکی از آدرس‌های ایمیل بنده، با ذکر مشکل و مشخصات خودتان، با ارسال تصاویر لازم برای توضیح مشکل، ایمیل می‌فرستید. آدرس ایمیلهای بنده در بخش تماس با ما وجود دارد.

5,952 دیدگاه برای “پاسخ به سوالات و مشکلات کامپیوتری”

  1. میلاد

    سلام
    یه سوالی ذهنمو درگیر کرده
    من یه کاربر مبتدی تو افتر افکتم و یک رندر دارم که 2 یا 3 روز طول میکشه تا فایل اکسپورت بشه
    و من واقعا دلم نمیاد کامپیوترم برای دو روس روشن بزارم
    به نظرتون اگه روشن بزارم اتفاقی میوفته مثلا عمر کامپیوترم کم میشه یا cpu یا هرچیز دیگه ایم مشکلی براش پیش نمیاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    حجم فایل اکسپورتیم هم باید زیاد باشه و نمیخوام کم حجم اکسپورت بگیرم

    1. سلام. با یک روز مداوم سیستم شما روشن بمونه با اینکه ۴ بار ۸ ساعت اون روشن بمونه هیچ فرقی نمی‌کنه!

  2. ایمان

    سلام
    ببخشید اگه ویندوز رو ریست کنم درایور ها هم پاک میشن؟؟
    و دقیقا فرق ریست کردن وینوز با عوض کردنش چی هس؟؟

    1. سلام مجدد. گفتم بهتون. یکی هست. ولی بهتره ویندوز رو دوباره نصب کنید تا مطمئن باشید.

  3. مجتبی

    با سلام .من در حال کار با کامپیوتر بودم که یهو مانیتور سیاه شد و روی اونpower saving modeاومد اما کیس روشن بود ولی نه ریست میشد نه هیچی.هر طور بود خاموشش کردن اما وقتی دوباره برقو وصل کردم مستقیم کیس روشن میشه بدون اینکه کلید پاور رو بزنم و روی صفحه مانیتور هم همون اخطار قبلی اومد.می خوام ببینم مشکلش چیه؟تازه همه فن هاشم کار میکنه .ممنون.

    1. سلام. دلایل زیاد هست. از خرابی سیم مانیتور تا خود مانیتور و کارت گرافیک و درایور و …! باید خیلی چیزها رو بررسی کنید یا ببرید تعمیر تا دقیق معلوم بشه.

  4. Siamak

    سلام دوستام من میخوام با گوشی وارد صحفه ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ مودم تاپلینگ بشم اما وقتی میزنم اخطار میزنه و اصلا اجازه ورود نمیده

    1. سلام.

      دوستان؟!! :|‌ فروم و گروه نیست که اینجا دوست عزیز! سایت شخصی هست 😐

      صحفه؟ 😐 صفحه هست.

      تاپلینگ؟ 😐 TP Link رو تی‌پی لینک می‌خونن دوست عزیز!!

      شما باید اخطار رو ببنید چی نوشته و تنظیمات و دفترچه‌ی مودم رو مطالعه کنید. در کل هم برای مدیریت مودم از کامپیوتر باید استفاده کنید نه موبایل!

  5. فاطمه

    سلام. من با استفاده از برنامه ی zd screen recorder فیلمی رو از صفحه ی لپ تابم گرفتم، اما وقتی اونو برای گوشیم میفرستم صداش خراب میشه و صداهایی مثل ادم اهنی میده.
    میشه بگید چیکار کنم؟

    1. سلام. ایمیل یک آدرس هست که اولش با ID شروع می‌شه و بعد یک عدد @ هست و فقط نام سرویس! نه اینکه این دو تا برعکس باشن و یک WWW هم داخل اون باشه!! یکم دقت کنید به این مورد.

      شما باید تبدیل کنید این فایل رو یا توی گوشی MX Player نصب کنید تا همه نوع فرمت فایل رو بتونید مشاهده کنید.

  6. رضاجعفری

    سلام میخوام بدونم که با این سیستم که دارم میتونم اندروید استودیو کار کنم یا نه
    پردازنده amd-quad core-fx-9800تا 3.6 گیگا هرتز
    رم 8
    هارد یک ترا
    لپ تاپمو چند ماه هست که خریدم یعنی کاملا نو و روونه.بعد برای کار کردن باهاش هارد ssdنیاز دارم یا نه؟؟؟؟؟

    1. سلام. مشکلی فکر نمی‌کنم باشه ولی خودتون باید تست کنید و سرعت مطلب کار کردن با یک سیستم از هر فردی به فرد دیگه فرق می‌کنه!

  7. محمد هاشمی

    سلام
    یه فیلد سرچی بالای صفحه مانیتورم هست که ثابته و خیلی اذیتم میکنه. بخوام توضیح بدم یه فیلد سرچی وسط هست که سمت چپش آیکون های کروم و فیسبوک و یوتیوب و آمازون هست.
    ممنون میشم کمکم کنین چون خیلی رو اعصابمه!!!

    1. سلام. روی همون راست کلیک کنید یا یه جوری اسمش رو پیدا کنید و از Programs اون رو پاک کنید. یا اگه نیست و نمی‌ره یعنی سیستم شما ویروسی هست!! و اون یک نوع بدافزار به شمار می‌ره.

      1. محمد هاشمی

        خب انگار نمیره. این بدافزار رو چجوری برطرف کنم؟ ویندوزم رو عوض کنم؟

        1. روش زیاد هست! با نصب Anti malware و ابزارهای امنیتی و یکم گشتن توی Processهای ویندوز و خیلی کار دیگه! راحت نیست ولی توی گوگل بزنید پاک کردن بدافزارهای تبلیغاتی تا بهتون آموزش‌های لازم رو بیاره.

  8. زهرا

    سلام خسته نباشین ببخشید من وقتی میخوام عکسارو باز کنم باز نمیشه برنامه Windows Photo Viewerهم ک داشتم الان انگار پاک شده ویندوزم 7 هست الان من چیکار کنم خواهش میکنم کمک کنین ممنون میشم

    1. سلام. سه راه دارید. به ترتیب توصیه من:
      ۱- نصب مجدد ویندوز.
      ۲- استفاده از ابزارهای دیگه مثل Paint برای مشاهده یا نصب برنامه‌های 3rd Party مثل ACD See و … برای مشاهده تصاویر.
      ۳- برگشت به قبل از مشکل با System Restore (که توصیه نمی‌شه این ریستور کردن)

  9. Mahdi

    سلام
    من خیلی از سایت گشتم ولی جوابشو پیدا نکردم اگه میدونید لطفا بگید کامپیوترم وقتی روشن میکنم کیبرد کار نمیکنه به جز دکمه esc ولی وقتی ویندوز بالا میاره کیبرد کار میکنه العان من دوتا ویندوز دارم وباید یکیشو انتخاب کنم ولی کیبرد کار نمیکنه و خاموش میشه فقط یک دکمش کار میکنه

    1. سلام. ببنید برخی از کیبوردها استانداردی دارند که روی بوت برخی مادربوردها کار می‌کنن! مال شما با مادربورد شما یکی نیست. باید تنظیمات بایوس مادربورد رو ببینید که گزینه‌ای برای این مورد داره که فعال کنید یا نه! این هم مدل به مدل و برند به برند فرق داره و خودتون باید ببینید. به صورت موقت از یه کیبورد دیگه استفاده کنید تا به این کارها بپردازید.

      این ویدیو رو ببینید:
      http://fs2.filegir.com/mehrdad32.ir/Keyboard_not_working_at_boot.mp4

      مثل این مورد منظور من هست.

      همچنین کیبورد شما USB هست یا سوکت PS2؟ اگه از تبدیل استفاده می‌کنید به یه سوکت دیگه بزنید. یا اگه USB هست و به USB3 زدید اون رو به USB2 بزنید و …

  10. پوریا

    باعرض سلام ..
    اقا من سی پی یوم i3 2100 سرعتش باید 3.10ghz باشه درسته ولی برا من یه هستش داره رو 2.10 ghz کار میکنه میخواستم بدونم چرا؟؟ و اینم بگم ک یکی از سوکت های رو مادربرد شکسته فقط یکی ایا میتونه این باعثش بشه؟؟و ی جدیدا رم کامپیوترمم ضعیف شده ب طور مثال ی دفعه صفحه فریز میشه بهتر بگم قبلا توی ویندوز ۷ ی بخشی هست ک به سخت افزار ها نمره میده اونجا رمم نمرش بود ۷.۳ ولی جدیدا شده ۵ و خورده ای میتونه رم دلیل پایین اوردن ghz سی پی یو باشه؟؟

    ممنون میشم کمک کنید..

    1. سلام. مورد کم بودن سرعت سی‌پی‌یو رو از فروشنده باید بپرسید من اطلاع دقیق در مورد مشخصات سی‌پی‌یوها و مشکلات اون‌ها ندارم چون تخصص من نرم‌افزار هست و بالا گفتم سوالات سخت‌افزاری رو از بنده نپرسید ممکنه پاسخ اشتباه بدم.
      در مورد نمره‌ی ویندوز ۷ دقت کنید یه چیزی گذاشتن و بعدش توی نسخه‌های بعدی ویندوز برداشتن چون اصلا درست نبود! شما مقایسه می‌کنید نمره می‌دین باید یه چیزی رو با یه چیز دیگه مقایسه کنید دیگه! ویندوز ۷ با چی مقایسه کرده بود؟ هیچی! یه سیسمی مورد نظرش بود اون رو ۸ گرفته بود و از اون نمره داده بود و وقتی ویندوز شما حالش خوب بود ۷ می‌داد و وقتی یه مشکل کوچیک بود ۵ می‌داد! باید دقیق مشکل رو پیدا کنید و به نمره‌ی ویندوز ۷ اکتفا نکنید.
      رم خراب رو می‌تونید با بوق سیستم یا ابزارهای دیگه‌ای که تعمیرکارها دارن بفهمید.

نظرات بسته شده اند.