برای رفع مشکل صفحه آبی مرگ BSOD در ویندوز که به Blue Screen نیز معروف هست، باید صفحه مرگ یا صفحه آبی مرگ (Blue Screen Of Dead یا همان BSOD) از صفحات خطاهای سیستمی در ویندوز میباشد که در آن معمولا خطای سختافزاری یا مربوط به آن رخ میدهد که تنها راه Restart سیستم مشکل رفع میشود. برای رفع این خطاها معمولا با نصب و بهروزرسانی درایور سختافزارها مشکل رفع میشود ولی برای بررسی دقیق باید موارد ادامهی همین مطلب را انجام دهید.
رفع مشکل به صورت غیر نرمافزاری
صفحهی مرگ در ویندوز قبل از ۸ به صورت کلاسیک بود که همانند صفحهی داس به نظر میرسید:
که در مدل بالا کمی تفسیر این خطاها سخت بود و یک کد در انتهای آن نمایش میداد یا در بالا یک عبارت تنها برای عنوان مشکل مینوشت که برای فهمیدن دقیق آن هم باید در گوگل به انگلیسی بگردید تا اسناد مایکروسافت را برای شما بیاورد و داخل آن مشکل را فهمیدن و رفع نمایید. برای مثال من برای تصویر بالا در گوگل این مورد را جستجو میکنم:
BSOD THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER 0x000000EA
سومین نتیجهی گوگل برای عبارت فوق این لینک هست که در آن دلیل خطا به صورت کامل توضیح داده شده و راههای رفع آن را هم نوشته که اگر انگلیسی شما ضعیف هست از translate.google.com هم میتوانید استفاده نمایید.
دقت نمایید که در نتایج گوگل وارد سایتهای دیگر نشوید! اکثر آنها به شما پیشنهاد نصب نرمافزارهای تبلیغاتی و ویروسی را میکنند و مشکل شما چند برابر میشود. مرجع ما فقط سایت سازندهی آن هست.
ولی در ویندوز ۸ و ۸.۱ به بعد این صفحه تغییر شکل یافته ولی همان رنگ آبی را به همراه دارد:

که به صورت خلاصه همان عنوان و کد خطا را میدهد که ما میتوانیم در گوگل آنها را بگردیم. در ویندوز ۱۰ هم یک بارکد QR به سمت چپ عبارت خطا اضافه شده که با اسکن آن توسط موبایل به صفحهی Trouble Shooting ویندوز ۱۰ به این آدرس هدایت میشوید. که در این صفحه از بالا اگر به سوالات جواب دهید به صورت تصویری مشکل شما را رفع مینماید. در این سایت هم چون انگلیسی هست باید کمی به انگلیسی مسلط باشید.
روش نرمافزاری برای رفع مشکل صفحه آبی مرگ BSOD در ویندوز
برای رفع مشکل ابتدا باید خود مشکل را تشخیص دهیم. برای این کار نرمافزار BlueScreenView را از زیر دانلود نمایید.
دانلود نسخه پرتابل و بدون نیاز به نصب و قابل اجرا بر روی سیستم های ۳۲ و ۶۴ بیتی
سپس آن را اجرا کرده و بلواسکرینهای اخیر را میتوانید مشاهده نمایید و با راست کلیک و انتخاب گزینه Google Search آن را در اینترنت و گوگل جستجو کرده و رفع نمایید.
منبع: دانش کامپیوتری
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۲
آخرین ویرایش: بهار ۱۳۹۹
در صورت کپی و استفاده حتما نام نویسنده و لینک به آن را رعایت فرمایید