یکی از سوالات اکثر کاربران کامپیوتر، این هست که چگونه حجم درایو سیستمی را در ویندوز افزایش دهیم و همچنین به خاطر مشکلاتی که در ویندوز پیش میآید پس از مدتی حجم درایو ویندوز افزایش یافته و اخطار کمی فضا را میدهد و همه موارد اضافی را پاک میکنیم و برخی نرمافزارها را در درایو دیگر نصب میکنیم ولی با این حال باز هم ممکن است که نیاز به افزایش حجم در درایوهای سیستمی داشته باشید.
پس برای پاسخ به سوال چگونه حجم درایو سیستمی را در ویندوز افزایش دهیم، قبل از معرفی روش اصلی پیشنهادهایی برای رها سازی مقداری فضای خالی در درایو مورد نظر را در زیر گردآوری کردهایم که شاید بتواند فضای خالی مورد نیاز شما را محیا نماید:
افزایش درایو ویندوز بدون نصب نرمافزار
- روی درایو مورد نظر راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کرده و در تب اول Disk Cleanup را بزنید و مواردی که نیاز ندارید مانند Temporary Folder و Recycle Bin و موارد مشابه را پاک نمایید.
- فایلهای PageFile.sys و Hiberfil.sys را غیرفعال یا جابجا نمایید. (لینک آموزش)
- نرمافزارهای اضافی و کم کاربرد را با استفاده از Your Uninstaller پاک نمایید. (لینک آموزش و دانلود نسخه نهایی)
چگونه حجم درایو سیستمی را در ویندوز افزایش دهیم
در صورتی که هیچ کدام از موارد فوق را انجام دادید ولی باز نیاز به فضای خالی داشتید مراحل زیر را انجام دهید:
دقت نمایید روشهای زیر بارها توسط بنده و سایر همکاران تست شده و مشکلی از نظر پاک شدن اطلاعات در صورت رعایت دقیق آنها وجود ندارد ولی بهتر است از اطلاعات مهم خود در مکانی دیگر مانند هارد اکسترنال پشتیبان داشته باشید.
- به Disk Management بروید (در Start همان را تایپ کنید و اجرا نمایید) یکی از درایوهای خالی را راست کلیک و Shrink نمایید. دقت نمایید این مرحله بسته به حجم درایو شما ممکن است کمی زمان بر باشد.
- بر روی درایو C یا هر درایوی که میخواهید حجم آن افزایش یابد راست کلیک کرده و ببینید گزینه Extend فعال است یا نه، اگر فعال بود حجم Unalocated و مشکی که در مرحله قبلی ایجاد کردید را به آن اضافه کرده و مراحل را ادامه دهید.
- در صورتی که این مورد غیرفعال بود آموزش بعدی را پیش بگیرید.
چگونه حجم درایو سیستمی را در ویندوز افزایش دهیم
افزایش حجم درایو سیستمی با نرمافزار MiniTool Partition Wizard:

نرمافزار رایگان MiniTool Partition Wizard را در آموزشهای قبلی این سایت نیز معرفی کرده بودیم، نرمافزار کاملا رایگان و مفید و بدون بدافزار میباشد که از سایت سازنده میتوانید نسخه نهایی آن را با حجم تقریبی ۴۵ الی ۵۰ مگابایت دانلود کنید:
Best Free Partition Manager for Windows | MiniTool Partition Free
پس از دانلود نرمافزار آن را اجرا نمایید و پنجره آغازین آن با عنوان MiniTool Software نمایان میشود بر روی Luanch Application کلیک نمایید تا نرمافزار اجرا گردد.
- بر روی درایو مورد نظر برای افزایش حجم راست کلیک کرده و گزینه Extend کلیک نمایید. در پنجره باز شده Take free space from آن پارتیشن جدیدی که ایجاد کرده بودید در مراحل اول این آموزش را انتخاب کرده و از زبانه پایین آن حجمی که از آن درایو میخواهید به درایو مبدا انتقال دهید را معین نمایید و در انتها روی OK کلیک نمایید.
- پنجرهای باز شده و از شما میخواهد همه نرمافزارها و پنجرههای باز را ببندید و تنها خود نرمافزار Partition Wizard باز بماند.
- عملیات ممکن است بنا به حجم و سختافزار شما زمان بر باشد و انتهای کار پیغام با موفقیت تمام شدن را نمایش میدهد.
- اگر سری به This PC یا همان My Computer بزنید میبینید حجم خواسته شده به درایو مورد نظر افزوده شده است.
در صورتی که در هر مرحله سوالی داشتید در بخش دیدگاههای انتهای متن بپرسید تا پاسخ داده شود.
این آموزش از جایی کپی نشده و همانند همه آموزشهای این سایت حاصل تجربه شخصی اینجانب میباشد، در صورتی که از آن در هر محیط و مکانی استفاده کردید نام منبع و لینک به سایت دانش کامپیوتری به عنوان منبع آن را فراموش نفرمایید.