فناوری SATA3 یا SATA III

در حال حاضر دو نسخه از گذرگاه SATA عرضه شده که از نظر سرعت انتقال داده با یکدیگر تفاوت دارند.
نسخه دوم این گذرگاه که SATA 2 نام دارد، با نرخ انتقال داده ۳ گیگابیت بر ثانیه، در حال حاضر به عنوان استانداردی فراگیر در اغلب سیستم‌ها به کار گرفته می‌شود. این نسخه از ساتا علی‌رغم اینکه از نظر تئوری، نرخ انتقالی به میزان ۲ برابر نسخه ۱ فراهم می‌کند، اما از نظر کارآیی تفاوتی بسیار اندک با نسخه ۱ دارد. اکنون که کنسرسیوم ساتا، نسخه سوم این استاندارد را معرفی کرده، این سوال در اذهان ایجاد می‌شود که دلیل عرضه این استاندارد جدید چیست؟

SATA3 01 s 300×288 sataIII چیست یا SATA3

طی چند سال گذشته کنسرسیوم ساتا همواره تلاش ‌کرده تا قبل از آنکه نیاز برنامه‌های کاربردی به حدی برسد که گذرگاه هارددیسک تبدیل به گلوگاه شود، استاندارد جدیدی را معرفی ‌کند. طبق تحقیقات به عمل آمده توسط بخش توسعه و تحقیق شرکت Segate، SATA 2 با توان عملیاتی ۲۵۰ الی ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه (از نظر تئوری ۳۷۵ مگابایت بر ثانیه) تا سال ۲۰۱۱ پاسخگوی نیازهای کاربران خواهد بود. اما سوال این است که چرا به استاندارد ساتا جدیدی با نرخ انتقال ۶ گیگابیت بر ثانیه نیاز است؟

بنا به عقیده مدیر بخش توسعه و تحقیق شرکت Segate، معرفی استاندارد جدید دو دلیل عمده دارد:

اول اینکه، معرفی این استاندارد موجب می‌شود تا قبل از آنکه گذرگاه ساتا تبدیل به گلوگاهی در سیستم شود، استانداردی جدید با سرعت بیشتر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. دومین دلیل نیز این است که معرفی دو فناوری به صورت همزمان معمولاً موجب شکست یکی از آنها می‌شود. بنابراین قبل از آنکه SSDها به عنوان فضای ذخیره‌سازی در کامپیوتر فراگیر شوند، نیاز بود تا استاندارد ساتا ۳ عرضه شود.

منبع : صفحه اورژانس کامپیوتری در فیس‌بوک

نوشته‌های مرتبط

پیام بگذارید